Kako skrajšati trajanje prehlada?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Sezona pehladov je že v polnem teku. Kaj storiti, da ne boste predolgo trpeli …
Oglej si celoten članek

Kihanje, bolečine v grlu, glavoboli in povišana telesna temperatura. Prehladu se je v tem času težko izogniti, lahko pa skrajšate njegovo trajanje.

Trije nasveti

1. Dovolj spanca.
Raziskave so pokazale, da pomanjkanje spanca slabi imunski sistem, kar pomeni, da se telo težje bori proti virusom. Verjetnost, da boste zboleli za prehladom, naj bi bila zaradi pomanjkanja počitka kar štirikrat višja kot sicer! Če ste že začutili, da se vas nekaj loteva, poskrbite, da boste v naslednjih dneh spali vsaj sedem ur na noč. Telo si bo tako hitreje opomoglo.

2. Probiotik.
Kadar smo prehlajeni, v telesu pride do sprememb, ki otežujejo njegovo normalno delovanje. Med drugim imamo lahko poškodovano sluznico, zaradi česar nam teče iz nosu, težje dihamo in imamo glavobole. Probiotiki vsebujejo koristne bakterije, ki krepijo imunski sistem, sluznico ...

3. Povečajte vnos cinka.
Dokazano je, da poleg vitamina C tudi cink krepi imunski sistem in posledično skrajša trajanje bolezni. Priporočljiva doza je 75 miligramov dnevno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:27 25. December 2015.

    Ja, prehlad traja sedem dni ali en teden.<br />Odvisno , kako ga zdraviš.<br />HA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.