Kako učinkoviti so masažni valjčki: Bi ga morala imeti vsaka ženska?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Masažni valjček iz žada v vsak dom – da ali ne?
Oglej si celoten članek

Zagotovo ste že slišali za masažne valjčke iz žada, ki postajajo vse bolj popularni, saj veljajo za skrivno orožje proti staranju in zabuhlosti. Pa so res tako učinkoviti? 

Portal Shape je o tem povprašal strokovnjake.

Omenjene valčke iz žada za nego kože na Kitajskem uporabljajo že stoletja. Moč tega minerala izhaja predvsem iz tega, da gre za hladen in neporozen kamen, kar pomeni, da z njega z lahkoto odstranimo bakterije. Namesto žada se uporabljajo tudi drugi kamni, med popularnejšimi je na primer rožnati kremen, ki mu pripisujejo zdravilne in duhovne lastnosti. Žad je sicer znan kot kamen večne mladosti. "Žad je pomirjujoč kamen, ki naj bi sprostil napetosti na obrazu,“ je povedala dermatologinja, dr. Purvisha Patel in dodala: "Valjčki pomagajo odstraniti zabuhlost, saj pomagajo pri razgradnji tekočine, ki jo najdemo v limfnem kanalu.“

Še zlasti učinkoviti so pri uporabi pod očmi, pa pravi dr. Mona Gohara, ki svetuje, da valjčke hranimo v hladilniku, da bi bila učinkovitost še večja. Dr. Gohara tudi meni, da valjčki na kratek rok pomagajo celo v boju proti gubam, ne odstranjujejo pa temnih kolobarjev pod očmi, prav tako uporaba ne bo zmanjšala por. "Uporaba valjčka pospešuje prekrvavitev, kar kožo zgladi in zmanjša videz manjših gub,“ pravi strokovnjakinja. 

Uporabo valjčka svetuje tudi dr. Joshua Zeicher. "Uporabo valjčka po nanosu izdelkov za nego obraza bo povečala prodor aktivnih sestavin v kožo,“ je izjavil. 


Kako pravilno uporabljati valjček?

"Začnite na sredini obraza in se pomikajte proti vratu, da pospešite delovanje limfnega sistema,“ pravi dr. Patel, dr. Gohara pa svetuje, da valjček vedno pomikamo navzgor. Pri tem ne pozabite na vrat in ustnice.

Poskrbite tudi, da ne boste izvajali prevelikega pritiska. Če vas boli, valjanja ne izvajate pravilno. Valjček uporabite zjutraj in zvečer ter ga po uporabi očistite z milom in vodo.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.