Kako znova obuditi strast?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Je v vaši postelji suša? Preberite si, kateri so največji vzroki za zmanjšanje spolnega libida in kako ga znova oživiti.
Oglej si celoten članek

Ste pod stresom?

Kadar ste pod stresom, vaše telo proizvaja povečane količine hormona kortizola, ki vpliva na uravnovešenost drugih hormonov, ki učinkujejo na libido. Redna telovadba bo pripomogla k zmanjšanju ravni kortizola in s tem pozitivno vplivala tudi na delovanje drugih hormonov. Ob tem se ne pozabite posvetovati z zdravnikom, saj je pomanjkanje libida lahko tudi znak številnih bolezni, vključno z diabetesom, boleznimi srca in ožilja ter depresijo. 

Bodite pozorni na malenkosti

"Vaje za um vam bodo pomagale pri zbranosti, prav tako pa lahko povečajo vašo spolno slo," svetuje terapevtka za spolnost Debby Herbenick. Zunaj spalnice lahko svoj um trenirate z meditacijo. Osredotočite se na svoj vzorec dihanja, barvo in vonj dreves, vaš stik s tlemi ter to početje prenesite v spalnico. Dovolite si čutiti, bodite pozorni na malenkosti, kot je vonj partnerjevih las, občutek njegovega ljubkovanja na vaši koži ... Sprostite se in se prepustite uživanju v dvoje. 

Uživajte v čokoladnih pregrehah

Raziskave kažejo, da flavonoidi, ki jih najdemo v temni čokoladi pa tudi borovnicah, jagodah in citrusih, vplivajo na razširitev krvnih žil, pri čimer se poveča pretok krvi. Povečan pretok krvi pa vpliva na večji užitek v spolnosti. Izogibajte pa se nasičenim maščobam in dodanemu sladkorju v jedeh, ki v spolnosti delujeta zaviralno. Vplivata namreč na nastajanje hormonov, ki zmanjšujejo vaš libido. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.