Kakšna igrača je nevarna?

Foto: Žurnal24 Pištola ni ravno pametna igrača. Pa saj to že veste.
Pred nami so božično-novoletni prazniki in hitro se bomo znašli v položaju, ko bo treba za kakšnega malčka izbrati pravo darilo oziroma igračo. A kako se izogniti neprimerni igrači?
Oglej si celoten članek

Pri izbiri igrače bodite predvsem pozorni na to, da bo varna. Da boste o tem prepričani, pa si najprej pridobite znanje o lastnostih nevarnih igrač.

Kaj torej je nevarna igrača?

  • Slabo oblikovana igrača z deli, ki imajo neprimerne mere (majhni deli, konice). S temi deli se otrok lahko zaduši ali zadavi.
  • Igrača z ostrimi robovi, slabimi šivi ali slabe izdelave.
  • Igrača, ki nima ustreznih fizikalnih in mehanskih lastnosti (med igro se ne smejo delci razbiti ali razleteti).
  • Igrača iz neustreznih materialov, ki vsebujejo nevarne kemikalije in trajno vplivajo na otrokovo zdravje.
  • Igrača, narejena iz vnetljivih materialov.
  • Igrača, ki je hrupna: primer so glasbene igrače, telefoni, pištole in celo ropotulje.
 
Pri nakupu igrače upoštevajte tudi starostna priporočila na embalaži in bodite pozorni na tiste igrače, ki so nevarne že po svoji naravi (pikado, lok, pištola, žoga, električne igrače) – igra s slednjimi zahteva nadzor odrasle osebe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.