Kakšni moški padajo na velike prsi?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prvi odgovor se gotovo glasi vsi, a raziskava je moške, ki jih privlačijo zelo velike prsi, označila negativno.
Oglej si celoten članek

Moški, ki padajo na zelo velike in velike prsi, ženske najpogosteje vidijo le kot objekte, so seksistični, ženske pa pogosto označujejo tudi kot manj vredna bitja. Vsaj tako pravijo rezultati nedavne raziskave, ki so jo naredili na univerzi Westminster in v kateri je sodelovalo 361 heteroseksualnih moških, starih od 18 do 68 let.

Ker je že več raziskav pokazalo, da na odnos moških do velikosti prsi vpliva tudi etična pripadnost, so strokovnjaki tokrat v raziskavo vključili le belce. Sodelujočim so v 3-D tehniki pokazali pet različnih ženskih modelov, z različnimi velikostmi košarice, ti pa so morali določiti prsi, ki jih fizično najbolj privlačijo.

Po opravljeni nalogi so raziskovalci pri sodelujočih s pomočjo strokovnih testov izmerili stopnjo naklonjenosti oziroma nenaklonjenosti do pripadnic nežnejšega spola, pogled na odnose med moškimi in ženskami, stopnjo dobronamernega seksizma, zanimalo pa jih je tudi, če moški ženske vidijo zgolj kot objekte.

Največji odstotek (32,7 odstotkov) sodelujočih moških je kot najprivlačnejše izbral srednje velike prsi, sledile so velike (24,4 odstotka), zelo velike (19,1 odstotek), majhne (15,5 odstotka) in zelo majhne prsi (8,3 odstotka). Raziskava pa je pokazala tudi očitno povezavo med moškimi, ki so izbrali zelo velike in velike prsi in med najvišjo stopnjo seksizma in nenaklonjenega odnosa do žensk, piše Huffington Post.

 

Seveda iz raziskave ne smemo zaključiti, da so vsi moški, ki imajo radi velike prsi, do žensk sovražni, manj naklonjeni ter da jih vidijo le kot predmete poželenja, so pa rezultati raziskave lep primer tega, kaj ženske dela za moške privlačne, dodajajo raziskovalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:25 8. Marec 2013.

    definitivno bebci !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.