Kakšnih žensk se bojijo moški?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najnovejša študija o odnosih med moškimi in ženskami je pokazala, da se moški bojijo žensk, ki nastopajo preveč močno in pogumno.
Oglej si celoten članek

Študija, objavljena v časopisu Evolution & Human Behaviour, je pokazala, da se moški bojijo močnih in pogumnih žensk. Razloge za takšna občutenja so našli v evoluciji oziroma v dolgoletnem običaju, da je moški tisti, ki predstavlja močnejši spol.

Raziskovalci so anketirali 159 žensk in 181 moških v različnih evropskih državah tako, da so jim pokazali sliko obeh spolov v dveh enakih vlogah. Prva skupina je bila slikana med vojnimi napadi in služenju državi, druga polovica pa med opravljanjem humanitarnega dela.

Ženske so bile nad moškimi, ki so bili prikazani kot junaki, popolnoma navdušene. Enak odziv je bil tudi pri moških. Oba spola sta torej navdušena nad moškimi vojaki, ki se bojujejo za dobro ljudi.

Ko pa so jim pokazali slike žensk, ki se bojujejo v vojni, moški niso bili preveč navdušeni. Ženske, ki so pokazale moč in pogum, jih niso seksualno privlačile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:49 18. April 2015.

    Kdo pa reku da se jih bojimo??? Samo neda se nam z takimi ukvarjat, saj je resnočno takih kot se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.