Kakšno kremo izbrati za zrelo kožo?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zrela koža potrebuje več kot le osnovno vlažilno nego, zato bodite pozorni na kremno sestavo.
Oglej si celoten članek

“Zrela koža je zaradi upada števila kolagenskih vlaken tanjša in bolj suha, vidne so drobne in globlje gube ter kapilare, zato potrebuje posebno nego,” pravi kozmetičarka Mojca Rode. Poleg pravilnega izbora sredstev za nego pa je treba s kožo v tem starostnem obdobju previdno ravnati. Na grobe postopke raje pozabite.

Kozmetičarka priporoča predvsem izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino, vitamin C, retinol, bršljan in kofein. Ob tem opozarja, da kreme z vitaminom C poleti (oziroma kadar ste izpostavljeni soncu) ne uporabljajte, saj lahko sproži nastanek pigmentnih madežev.

Nežno s podočnjaki

Najprevidneje je treba ravnati s predelom okrog oči, saj je koža tam tanjša kot na drugih predelih obraza. “Kreme okrog oči ne mažite, temveč jo v zelo tankem sloju narahlo vtapkajte v kožo, saj boste to sicer še bolj razvlekli in jo poškodovali,” svetuje kozmetičarka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.