Kam na božični sejem?

Foto: Sergeja Hadner Hvala celovec Foto: Sergeja Hadner Hvala celovec Foto: Sergeja Hadner Hvala celovec
V bližnjem Gradcu ali Celovcu obiščete sejem in opravite božični nakup v enem dnevu.
Oglej si celoten članek

V sosednji Avstriji je že popolno predbožično vzdušje. Da bi okusili kanček adventa, pa vam ni treba vse do Dunaja ali Salzburga. Predstavljamo vam božična sejma v Gradcu in Celovcu.
Celovški Neue Platz obkrožajo jelke, poleg zabavnega programa je na sejmu drsališče, stojnice pa so založene z sadjem, oblitim s čokolado, domačimi izdelki in okraski.
V Gradcu je sejem zasedel več trgov. Otroci se zabavajo na vrtiljakih, odrasli se ustavljajo ob izdelkih iz kovine, papirja, voska in stekla, eden od vrhuncev pa so dizajnerske adventne hiške na trgu Mehlplatz. Podnevi si lahko ogledate njihovo notranjost, ponoči pa zasvetijo kot kristali.

Foto: Shutterstock celovec 50-tonska umetnina

Ledeno. Ledene jaslice so tradicija adventa v Gradcu. S svojo mednarodno ekipo rezbalcev jih izdela znani avstrijski umetnik Gert J. Hödl. Skulptura iz 50 ton prozornega ledu stoji na dvorišču deželne hiše Landhaushof v Gradcu in je tudi letos  enkratna (čeprav minljiva) umetnina.

 

Umetniški advent

Graška četrt Lend se med adventom spremeni v Čudežno deželo (Wonderlend). Na Trgu Marije Pomagaj (Mariahilferplatz) vzdušje pričara gozd iz božičnih dreves, ki so ga oblikovali mladi umetniki, didžeji pa tam vrtijo svojo glasbo. Sredi gozda je paviljon, v katerem ne strežejo le punča, kuhanega vina in drugih toplih napitkov, ampak tudi ječmenov sok in znano graško limonado
makava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.