Kanček razkošja na podeželskih posestvih

Foto: Luka Pongrac Toskana Foto: Luka Pongrac Toskana Foto: Luka Pongrac Toskana Foto: Luka Pongrac Toskana
Toskana. Pozna jesen brez množic turistov, z nižjimi cenami, v kateri od starinskih hiš na gričku.
Oglej si celoten članek

Jesen. Poznojesenski obisk italijanske Toskane prihrani nekaj denarja, predvsem pa se tako izognete množicam turistov, ki želijo fotografirati poševni stolp v Pisi ali obiskati galerijo Uffizi v Firencah.

Nikar v hotel

Najbolj avtentična oblika namestitve so v starinskem slogu prenovljena podeželska posestva. Ponudba simpatičnih vil in hiš je tako velika, da jeseni rezervacija niti ni nujna. Če se v Toskano odpravljate z avtomobilom (iz Ljubljane do Firenc je 500 kilometrov in 25 evrov cestnine v eno smer), se lahko ob pomoči katerega od priljubljenih knjižnih vodnikov premikate iz kraja v kraj in poiščete ustrezno namestitev na katerem od številnih gričev ob poti.

Cene so jeseni od 25 evrov na osebo na dan za osnovnejše tipe namestitev, za 40 evrov pa si že lahko privoščite delček razkošja z bazenom in masažno kadjo.

Z malo sreče boste novembra podnevi imeli okoli 15 stopinj Celzija, kar je v sončnem vremenu odlično za izlete. Ker je sezona žita že mimo, so toskanski griči jeseni goli, a velikanske grude zemlje na gričevnatih njivah so nekaj, česar v Sloveniji ni mogoče doživeti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.