Kar krava je, človek pije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pri prehodu na ekohrano začnite z mlekom. Poskrbite, da jo bodo uživali otroci, ki rastejo.
Oglej si celoten članek

Da bi se izognili civilizacijskim boleznim, ki jih označujemo kot viroze in alergije, bi morala ekološka prehrana postati nekaj običajnega, meni Sanja Turnšek, direktorica gospodarskega interesnega združenja EkoKrepko. Na prvo mesto postavlja mleko in mlečne izdelke: “Zaradi njihove pogoste uporabe predvsem v prehrani otrok je pomembno, da se zavedamo dejstva: vse, kar krava pojé, konča v mleku.” Ekoprehrana je v otroštvu zelo pomembna, ker “otroci na kilogram telesne teže zaužijejo več hrane in pijače kot odrasli. Onesnažena z ostanki gnojil in herbicidov ter težkimi kovinami pomeni kronično izpostavljanje tem kontaminantom.

Certifikat in znak EU

Da je izdelek ekološki, dokazujeta ekološki certifikat in znak EU za ekološko kmetijstvo. Pri nepakiranih izdelkih mora biti omogočen vpogled v ekološki certifikat. “Ni razloga, da bi dvomili o podeljenih certifikatih. O prepoznavnosti okusa se prepričamo v trenutku, ko se ekohrana dotakne naših brbončic. Kot da bi se v nas zbudilo prazavedanje o nečem, kar smo do nedavnega še poznali,” sklene Turnškova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.