Kašljate? Ta sok vam bo pomagal

Foto: Profimedia
Sok, ki pomaga odpraviti trdovraten kašelj in boleče grlo.
Oglej si celoten članek

Včasih je naravna lekarna veliko bolj učinkovita od zdravil, še zlasti pri težavah z dihali in grlom, ki so v jesenskih in zimskih mesecih precej pogoste.

Če tudi vas že nekaj časa muči kašelj, posezite po ananasovem soku, ki vsebuje encim bromelain, ki naj bi pomagal pri izkašljevanju, zaradi protivnetnih učinkovin pa lajša tudi bolečine v grlu. Strokovnjaki so leta 2010 v študiji "Pharma Chemical" sestavili celo posebno mešanico s tem sokom, ki pomaga odstraniti sluz iz pljuč.

Recept:
1 skodelica svežega ananasovega soka
¼ skodelice skodelice svežega limoninega soka
košček ingverja
1 žlica medu
½ žlička kajenskega popra

Vse sestavite dobro zmešajte. Sok (¼ skodelice) pijte vsak trikrat na dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.