Katalonska krema

Foto: Žurnal24 Okus Španije v vašem domu. (Foto: Shutterstock)
Brbončice razvajajte z okusno, nežno in lahko katalonsko kremo.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 l mleka
  • 1 strok vanilje
  • 1 cimetovo palčko
  • lupinico ene limone
  • 2 koščka pomarančne lupinice
  • 8 rumenjakov
  • 115 g sladkorja v prahu
  • 40 g koruznega škroba
  • 45 g rjavega sladkorja


Priprava:

  • Mleko zlijte v kozico. Strok vanilje po dolžini razpolovite, izluščite semena in jih skupaj z lupino stresite v mleko.
  • Dodajte tudi cimetovo palčko, limonino in pomarančno lupinico. Ko zavre, počasi kuhajte še pet minut.
  • V skledi stepajte rumenjake in sladkor približno pet minut, dodajte koruzni škrob in dobro premešajte.
  • Med nenehnim mešanjem počasi dodajte mešanico toplega precejenega mleka.
  • Mešanico prelijte v kozico in na nizki temperaturi kuhajte še pet do 10 minut, da se zmes zgosti in postane kremasta.
  • Kremo vlijte v lončke in jih vsaj za šest ur postavite v hladilnik.
  • Pred serviranjem kremo enakomerno potresite z rjavim sladkorjem in jo za tri minute postavite v vročo pečico, da se sladkor karamelizira.

 

Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.