Katere kose oblačil morate kupovati številko večje in katere številko manjše?

Foto: Shutterstock ženska nakupovanje oblačila trgovina
Nasvet za naslednji šoping.
Oglej si celoten članek

Vemo, da se določeni kosi oblačil med pranjem skrčijo, nekateri pa se s časom razširijo. Zato je dobro, da veste, katere kose oblačil je dobro kupiti številko manjše in katere številko večje.

Oblačila, ki se skrčijo (zato kupite večjo številko):

  • Majice s kratkimi rokavi: Navadne majice, ki so večinoma in 100-odstotnega bombaža, se velikokrat skrčijo. Tudi tiste, ki imajo ob bombažu malo poliestra, se skrčijo.
  • Polo majice: Velikokrat se skrčijo na predelu ovratnika in dekolteja, tako da je gumbe po določenem času težje zapeti.
  • Volnena oblačila
  • Nogavice
  • Poletne obleke z visokim deležem viskoze: V trgovini nam popolno pristoji, po pranju pa se nam zdi, da se je obleka zmanjšala. Eden najbolj občutljivih materialov je zagotovo viskoza. Ko je mokra, se rada raztegne, ko pa se suši, se skrči.

Oblačila, ki se raztegnejo (zato kupite manjšo številko):

  • Pajkice
  • Puloverji iz poliestra
  • 50 in večdenske hlačne nogavice

Dodatni nasvet: Kavbojke so kategorija zase. Če so vam kavbojke v trgovini kot ulite in popolnoma prav, kupite številko manjše, saj se po nekaj urah nošenja zelo razširijo. Po pranju se vam bodo zdele vsakič zelo majhne. Še posebej tiste, ki imajo elastan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.