Kateri so vaši osebnostni potenciali?

Foto: Žurnal24 V Angliji omenjeni test uporablja več kot 40 odstotkov od stotih najuspešnejših
Če bi radi izvedeli, se odgovor skriva v rešitvi testa Interplace. Gre za test osebnih potencialov, s katerim lahko ugotovite, kakšne so vaše osebnostne lastnosti, prednosti in vloga v delovni skupini.
Oglej si celoten članek
Kaj je Interplace?
Je rezultat dela dr. Mereditha Belbina iz Univerze v Cambridgeu. Njegove izkušnje so plod 50-letnega dela pri razvoju kadrov in svetovanju vodilnim delavcem. Belbinove ekipne vloge izhajajo iz študij o uspešnem in neuspešnem tekmovanju v poslovnih igrah na Henleyvi, visoki šoli za management v Angliji. Managerji so v omenjenih poslovnih igrah dobili niz psihometričnih testov: pri njihovem reševanju so bili razvrščeni v skupine, ki so se iz igre v igro spreminjale.

Različne delovne skupine so razvile različne vzorce vedenja, ti pa so vplivali na uspešnost skupine. Interplace, test osebnih potencialov, je nastajal s pomočjo povratnih informacij od več kot 3000 uporabnikov po celem svetu. V Angliji ga uporablja več kot 40 odstotkov od stotih najuspešnejših podjetij. Uporabljajo ga tudi številne vladne ustanove, bolnišnice in šolstvo po celem svetu.

Kaj nudi test osebnih potencialov?
Interplace je psihoanalitična programska oprema, s pomočjo katerega lahko ugotavljate, kakšne so osebnostne lastnosti, prednosti in spretnosti posameznika, kar je ključnega pomena pri ugotavljanju, kako uspešen je lahko nekdo na določenem delovnem mestu. S pomočjo rezultatov lahko predvidite tudi, kako se bo kandidat vključil v delovno skupnost. Poleg tega lahko s pomočjo testa posameznik prejme tudi informacije, ki mu koristijo pri samostojnem poslovodstvu, načrtovanju osebne kariere ali poklicnem napredovanju.

Kako vam lahko koristi poznavanje svojih potencialov?
Psihoanalitično poročilo vam nudi vpogled v vašo osebnost in njen vpliv na vaše osebne potenciale, ki vplivajo na učinkovitost in uspeh na delovnem mestu. Poročilo je objektivno in zanesljivo, pove vam na primer, pri katerih vrstah del in nalog boste bolj in pri katerih manj uspešni in s kakšnimi sodelavci boste najlažje sodelovali. Reševanje testa pomeni novo izkušnjo z reševanjem testov, kakršne po navadi uporabljajo kadroviki pri zaposlovanju novih sodelavcev.

Kaj vsebuje poročilo testa osebnih potencialov?
  • profil osebnosti pove, kakšne so najbolj izrazite osebnostne lastnosti posameznika;
  • svetovalni profil je razširjen opis značilnih lastnosti, največjih prednosti, opiše način sodelovanja z drugimi in področje dela, kjer je posameznik lahko najbolj uspešen;
  • rangi in profil ekipnih vlog – to poročilo razvrsti ekipne vloge v vrste tako, kot jih posameznik dojema sam, pokaže pa vam tudi, kako ocenjujete svojo vlogo v delovni skupini;
  • izrazita področja delovanja – to poročilo vam pove, kje so vaše slabosti in za katera dela je najbolje, da jih ne opravljate.

Kako priti do vašega osebnega poročila o osebnih potencialih?

Za reševanje testa potrebujete približno 20–25 minut časa. Stal vas bo 30 evrov, plačate pa ga lahko s kreditno kartico ali z moneto. Poročilo boste prejeli v petih dneh od rešitve testa po pošti na svoj naslov. Več informacij lahko dobite na http://www.videocenter.si/interplace.php.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.