Katoliška šola za dečke se je osmešila z novim kipom

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Šola je kip umaknila. Sedaj tam stoji klopca.
Oglej si celoten članek

Katoliška šola za dečke, Blackfriars Priory School, iz avstralskega Adelaida je zaslovela po vsem svetu, in sicer zaradi kipa svetega Martina de Porresa, zavetnika socialne pravičnosti in bolničarjev.

Kip prikazuje Martina z dečkom, svetnik pa v višini genitalij v roki drži štručko kruha, kar se je mnogim zdelo preveč sugestivno. “Kdo ga je oblikoval, kdo potrdil in kdo postavil, ne da bi pomislil?” se je na spletu na kip odzval ogorčeni komentator, nekdo drug pa se je vprašal: “Ga res nihče ni videl, preden so ga postavili?”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:39 11. Junij 2019.

    Kipar je samo pokazal, kaj čaka otroke v tej šoli.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.