Kdaj je pravi čas za pivo?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Španci ponujajo dober izgovor vsem moškim, ki se po športu radi odpravijo še na kozarec piva.
Oglej si celoten članek

Pravi čas za pivo je po športu, pravijo španski raziskovalci. Ti so k sodelovanju povabili dve skupini študentov, ki so se po športni dejavnosti (telovadili so tako intenzivno, dokler njihova telesna temperatura ni dosegla 40 stopinj) odpravili na pijačo. Prva skupina je pila pivo, druga skupina pa enako količino vode.

"Hidratacijski učinek je bil pri tistih, ki so pili pivo, učinkovitejši kot pri tistih, ki so pili vodo," pravi dr. Manuel Garzon.

Z ječmenovim pivom po treningu pa si telo krepijo tudi profesionalni športniki, med njimi tudi nogometaši Real Madrida, piše Washington Times. Tem je pitje piva po napornih treningih in tekmah priporočil ekipni kardiolog Juan Antonio Corbalan, ki pravi, da ječmenove pijače že dolgo priporoča svojim varovancem. Takšne brez alkohola, seveda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.