Kitajci prepovedali potovanje skozi čas

Foto: Žurnal24 Znanega filma Nazaj v prihodnost na Kitajskem ne bodo smeli več predvajati.
Kitajski otroci bodo prikrajšani za avanture filma kot je Nazaj v prihodnost, saj so oblasti televizijskim hišam in kinematografom prepovedale predvajanje filmov, katerih tema je potovanje skozi čas.
Oglej si celoten članek

"Vse zgodbe, ki vključujejo potovanje skozi čas so popolnoma izmišljene. Producenti in scenaristi resno zgodovino obravnavajo na neresen način in tega ne mislimo podpirati," je odločitev oblasti komentiral Li Jingsheng.

 

Profesor Nie Wei s fakultete za film in televizijo pa meni, da oblasti pretiravajo. Sam trenutno piše scenarij za dramo The Palace, ki govori o dekletu, ki s časovnim strojem potuje nazaj v dinastijo Qing. Scenarij bo moral zaradi novega zakona popolnoma predelati. "Res je, da so nekateri filmi o potovanju skozi čas neodgovorni in ne spoštujejo zgodovine, a ni tako preprosto, kot pravijo oblasti," je razložil profesor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.