Kitajska prepovedala film Li Yu

Foto: Žurnal24 Li Yu je s filmom Izgubljeni v Pekingu prikazala črno stran kitajske realnosti.
Kitajska državna uprava za radio, film in televizijo je v sporočilu za javnost zahtevala, naj se film režiserke Li Yu umakne s kinematografskih sporedov.
Oglej si celoten članek

Film, ki v kitajščini nosi naslov Jabolko, angleški naslov pa je Izgubljeni v Pekingu, naj bi po mnenju kitajskih oblasti vseboval preveč eksplicitne pornografske prizore. Film je bil premierno prikazan tudi na zadnjem filmskem festivalu v Berlinu, že takrat v različici, ki je Kitajska ni odobrila.

Film ima prepoved predvajanja dve leti, kitajske oblasti pa naj bi vznemiril zaradi črnega predstavljanja kitajske realnosti, polne prostitucije, izsiljevanj, posilstev in umazanega denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.