Kje najti najboljšega prijatelja?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prijatelje spoznavamo vse življenje, saj nas zbližujejo določene situacije. Vas zanima, kje se ustvarijo najmočnejša in najdaljša prijateljstva?
Oglej si celoten članek

Čeprav morda velja prepričanje, da so pravi prijatelji tisti iz otroštva, je nova raziskava pokazala, da najboljše prijatelje spoznamo v službi. Znanstveniki na Univerzi Lancaster so ugotovili, da najmočnejša in dolgotrajna prijateljstva nastanejo na delovnem mestu.

Težke in zahtevne zaposlitve po navadi opravljamo dlje, kar pomeni, da se tudi dlje družimo s sodelavci. Ti tako predstavljajo temelje trdnega prijateljstva. Če je kolektiv večji, je toliko več možnosti, da bomo med sodelavci našli pravega prijatelja.

Po drugi strani pa je zanimivo dejstvo, da čeprav s sodelavcem nimamo podobnega značaja, smo z njim lahko dober prijatelj. Prijatelji iz službe pogosto bolj razumejo določene razmere, v katerih se znajdemo, tako da so nam lahko v večjo oporo kot drugi ljudje.

Enako velja pri stresnih zadolžitvah v službi. Večja verjetnost je, da bomo pri stresnem delu našli odličnega prijatelja, s katerim bomo lahko delili vse težave, kar pa nas vedno bolj zbližuje in utrjuje medsebojno vez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.