Kmetija: Če se zgražate, se zgražate po krivem

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
Ste opazili, da tekmovalci šova Kmetija: Nov začetek krave dojijo?
Oglej si celoten članek

Že v prvi sezoni so se nekateri gledalci obregnili ob to, da so tekmovalci namesto besede molsti uporabljali besedo dojiti.
xxx
Če ste se ob to uporabo besede "dojiti" obregnili tudi vi, ste se zgražali po krivem. Gre namreč za pravilno uporabo besede, ki pa je dopustna le v narečnem govoru in je značilna za vzhodni del Slovenije.

"Podojíti -1. z dojenjem nahraniti: morala je še podojiti otroka in 2. nar. vzhodno pomolsti: podojiti krave,“ navaja Slovar slovenskega knjižnega jezika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.