Knut "zaslužil" sto milijonov evrov

Foto: Žurnal24 Knutovo prikupnost so znali dobro unovčiti. (Foto: EPA)
Medvedek Knut je v svojem kratkem življenju postal velika atrakcija berlinskega živalskega vrta, znamka z njegovim imenom pa še vedno prinaša lepe denarce.
Oglej si celoten članek

 

Knut, prikupna mala bela kepica, ki ga je mati ob rojstvu zapustila, nato pa je postal pravcata zvezda berlinskega živalskega vrta, je v svojem kratkem življenju po poročanju portala BussinessWeek "zaslužil" skoraj sto milijonov evrov.

Njegovo ime in podobo so tržili na vse možne načine. S knjigami, filmi, plišastimi igračami, po njem so poimenovali celo gumijaste bombone v obliki medvedka z okusom maline.

O njegovi izjemni priljubljenosti priča tudi dejstvo, da je berlinski živalski vrt v svojih 167 letih obstoja z dobičkom posloval samo v času njegovega življenja.

Tudi po njegovi smrti blagovna znamka Knut še vedno prinaša lepe denarce, je pa berlinski živalski vrt zdaj veliko bolj previden pri izbiri produktov, saj si želi, da bi bili ti povezani z okoljevarstvom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.