Ko Črni muc osvaja Belo mačko

Foto: Lutkovno gledališče Ljubljana
Foto: Lutkovno gledališče Ljubljana
Kako črni mačkon osvaja belo mačko, si z otroki oglejte v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kjer bodo ob 17. uri uprizorili lutkovno predstavo Črni muc vasuje.
Oglej si celoten članek

Črni muc svoji izbranki Beli muci vsak večer na kitaro brenka, naj postane njegova ženka. V pesmicah mačji vasovalec beli muci obljublja vse mogoče, a njegove romantične podoknice se vsakokrat žalostno, toda smešno končajo. Vse dokler Bela muca ne začne skrbeti za Črnega muca, vendar njegovemu petju še vedno ne prisluhne… Kljub temu, da se zato ne koplje v mleku, ne je pečenke in ne živi v gradu, kot ji je Črni muc prej obljubljal,  pa ima Bela muca rada svoje male bele in črne mucke …

Gre za znano mačjo pravljico v rimah Josipa Ribičiča, ki ponuja duhovito uprizoritev v domači kuhinji na način gledališča predmetov, posebno vrednost pa ji daje bogata glasbena podoba.

Za vstopnico boste odšteli 4,5 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.