Ko pevci zaplavajo

Foto: Žurnal24 Fotografija iz Rusalke, uprizorjene julija 2009 na britanskem opernem festivalu
Rusalka. Premiera opere bo 27. januarja v CD.
Oglej si celoten članek

“Na trenutke dobijo gledalci vtis, kot bi se jim voda z odra približevala in se potem spet umikala,” o vizualnih učinkih nove postavitve opere Antonína Dvořáka Rusalka pravi britanski režiser Ian Rutherford. Lirična pravljica v treh dejanjih bo premiero doživela 27. januarja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma pod taktirko Tomáša Hanusa.

Zgodba, v kateri hoče naslovna junakinja, hči povodnega moža, postati
navadna smrtnica, da bi lahko užila ljubezen princa, je po besedah režiserja razumljiva tudi otrokom. “Zlahka boste verjeli v vodne in gozdne nimfe,” napove Rutherford. Izvedba je v češčini s slovenskimi nadnapisi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.