Ko samota ni več Nič osebnega

Foto: Žurnal24 Gre za suveren celovečeren režijski prvenec režiserke Urszule Antoniak. (Foto: K
Na velika platna v Kinodvor je prišel ganljiv, nežen in igriv celovečerni film Nič osebnega, ki odkriva vprašanje konflikta med individualno svobodo in potrebo po človeški bližini.
Oglej si celoten članek

Mlada, uporniška Nizozemka (Lotte Verbeek) pohajkuje po opustelih irskih prostranstvih in uživa v prostovoljni osamljenosti. Sreča moškega zrelih let, vdovca (Stephen Rea), ki živi samotarsko življenje v odmaknjeni hiši na prelepem otoku. Ona je radikalna in brezkompromisna, on blag, moder in ironičen. Povezuje ju osamljenost, ki jo oba razumeta kot svobodo. On ji predlaga, naj začne delati zanj v zameno za hrano in ona pristane. Pod pogojem, da ne bo med njima nobenega osebnega stika, samo delovno razmerje. Vendar kmalu oba postaneta radovedna in bi rada drug o drugem izvedela več, po drugi strani pa nočeta prekršiti dogovora. Preprosto življenje, menjavanje dni in noči, dela in počitka, ju zlagoma vse bolj zbližuje. Kdo bo prvi prekršil dogovor?

Film je na sporedu nocoj ob 21. uri. Redna cena vstopnice je 4,95 evra. Popust je priznan starejšim od 60 let, mlajšim od 14 let, dijakom in študentom, ki bodo za vstopnico odšteli 4,25 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.