Ko se mora kralj naučiti govora

Foto: Žurnal24 V glavnih vlogah blestita Colin Firth in Helena Bonham Carter. (Foto: Kolosej)
Če si še niste ogledali film Kraljev govor, lahko teden začnete v kinu. Film si lahko ogledate v Kinoklubu Vič, Kolosejih v Mariboru, Kranju in Ljubljani ter Planetu Tuš Celje, Maribor in Koper.
Oglej si celoten članek

Po smrti njegovega očeta, kralja Jurija V., in škandalozni abdikaciji njegovega brata, kralja Edvarda VIII., je Bertie (Colin Firth), ki se že celo življenje spopada z govorno napako, okronan za angleškega kralja Jurija VI. Da bi premagal jecljanje in bil v času vojne sposoben nagovoriti ljudstvo, se na predlog žene Elizabete (Helena Bonham Carter), bodoče kraljice, obrne na ekscentričnega terapevta Lionela Logueja (Geoffrey Rush). Z njegovo pomočjo in ob podpori družine, vlade in Winstona Churchilla (Timothy Spall) kralj premaga jecljanje.

Toda začetek 2. svetovne vojne kralja postavi pred novo preizkušnjo, saj mora s svojim zgledom združiti in opogumiti Britance.

Film je za zlati globus nominiran v sedmih kategorijah, za oskarja pa v dvanajstih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.