Ko se znajdeš v stanju šoka

Foto: Željko Stevanič/IFP
Foto: Željko Stevanič/IFP
Na filmska platna slovenskih kinematografov je prišla komična drama Stanje šoka.
Oglej si celoten članek

Prvi maj 1986, Ljubljana. Kovinostrugar Peter Zmazek dobi naziv "samoupravljalca leta" v tovarni Udarnik in družbeno stanovanje.Od silnega šoka pade v stanje negibnosti, otrplosti iz katerega mu ne zna pomagati nihče.

Celih deset let Peter sanja v psihiatrični ustanovi svoj komunistični raj, medtem pa razpade država, s političnim sistemom , kakor tudi njegova družina. Peter se zbudi ravno v trenutku, ko se njegova žena Marica ženi z njegovim najboljšim prijateljem Jovom.

Ko se pojavi na poroki se začne grenko-sladka komedija zmešnjav, ki skozi smeh vodi junaka in gledalca skozi njegovo soočenje z modernim svetom v katerem prevladujejo prej neznana tehnologija, sumljivi poslovneži in novodobni politiki.

Film si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju in Planetu Tuš v Celju, Kranju, Mariboru, Novem mestu in Kopru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.