Koliko bi dobila Zuckerbergova žena ob ločitvi?

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ob poroki ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga z dolgoletnim dekletom Priscillo Chan se na veliko ugiba, ali je mladi milijarder zaščitil svoje veliko bogastvo s predporočno pogodbo.
Oglej si celoten članek

Glede na to, da je Mark Zuckerberg eden najbogatejših mladeničev na svetu, mnoge zanima, ali je pred poroko s svojim dolgoletnim dekletom Priscillo Chan 19. maja letos zavaroval svoje veliko spletno premoženje, ki ga ocenjujejo na med 17 in 19 milijard dolarjev, s podpisom predporočne pogodbe.

Vendar navkljub temu, da to še ni znano, naj bi se točno vedelo, koliko bi dobila določena stran v primeru ločitve. Zakoni v Kaliforniji, kjer živi mladi milijarder, so namreč precej jasni glede lastništva v zakonskih skupnostih – Priscilla ne bi imela nobene pravice do njegove lastnine, ki jo je pridobil v času pred njunim vstopom v zakon, bi pa bila upravičena do polovice vsega, kar bi zaslužil v času njunega zakona. Vendar naj bi obstajala tudi tako imenovana siva cona – Markova novopečena žena bi namreč lahko po ločitvi dobila znaten delež od rasti vrednosti Markovih delnic Facebooka.

Novopečena zakonca naj bi sicer imela že izkušnje s podpisovanjem pogodb. Chanova naj bi namreč že leta nazaj od svojega fanta zahtevala, da v pogodbi zapišeta določena pravila njune zveze. V njej naj bi se tako Mark med drugim zavezal, da bosta vsaj enkrat na teden svoj prosti čas kakovostno preživljala drugje kot v stanovanju ali pisarni Facebooka, njun zmenek pa naj bi bil omejen na vsaj sto minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:57 4. Junij 2012.

    Kaj pa zdaj, ko je delnica padla za 30%?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.