Kontaktne leče za diabetike

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na univerzi Akron v Ohiu so naredili leče za diabetike, ki z naraščanjem ravni krvnega sladkorja spremenijo barvo.
Oglej si celoten članek

Kontaktne leče za diabetike na omenjeni univerzi izpopolnjujejo že od leta 2003, poroča Cleveland Leader. Trenutno so še v fazi preizkušanja, čez tri leta pa bo znano, ali so leče popolnoma varne za uporabo.

S pomočjo molekule

Na oddelku za kemijo naj bi odkrili molekulo, ki je ključnega pomena pri zaznavanju spremembe ravni sladkorja v krvi. V laboratoriju so ji dodali barvo in sladkor. Ko se poveča raven sladkorja, se molekula odzove s spreminjanjem barve. Leče bi bile po besedah strokovnjakov idealen pripomoček za diabetike, saj bi ti že v očeh videli, kaj se dogaja s krvnim sladkorjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.