Koronavirus: Umrla španska princesa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
COVID-19. Virus zahteval prvo kraljevo žrtev.
Oglej si celoten članek

Sestrična španskega kralja Felipeja, princesa Maria Teresa, je v četrtek v Parizu umrla. Za 86-letnico je bil usoden koronavirus. Gre za prvo smrtno žrtev med modrokrvneži.

Njeno smrt je potrdil njen brat. Pokopali so jo v petek v Madridu.

Maria Teresa se je leta 1933 rodila v francoski prestolnici. Kot profesorica je delala na prestižni pariški univerzi Sorbonne ter tudi na univerzi Complutense v Madridu. Znana je bila predvsem po svojem boju za pravice žensk. 

Pred nekaj dnevi sta se testirala tudi kralj Felipe in njegova soproga. Test je bil negativen. Da imata virus, sta sicer potrdila monški knez Albert in britanski prestolonaslednik Charles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:02 30. Marec 2020.

    Koronavirsu: Umrla španska princesa še sreča da ni umrla zaradi KORONAVIRUSA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.