Koroški dnevi tibetanske kulture

Foto: Žurnal24 (Foto: Katja Boh/Medispeed)
Danes se na Ravnah začenjajo dnevi tibetanske kulture, ki bodo potekali do 22. aprila. Gre za nadaljevanje dogodkov, ki so se prejšnji teden odvili ob dalajlamovem obisku Slovenije.
Oglej si celoten članek

Dnevi tibetanske kulture potekajo v organizaciji Dobrodelnega društva Tibet in ob podpori Občine Ravne na Koroškem. Odvijali se bodo v novem kulturnem centru na Ravnah. Na začetku bodo štirje tibetanski menihi danes začeli z oblikovanjem in prihodnje dni nadaljevali z izdelovanjem mandale.

Prvič bo v Sloveniji izdelana mandala Yamantaka, ki predstavlja energetsko sliko za povečanje moči.

Dogodki bodo potekali pod skupnim naslovom Moja vera je prijaznost do drugih, tibetanski menihi pa bodo do naslednjega četrtka poleg mandale izdelovali tudi masleno skulpturo. Pripravljajo tudi dva koncerta.

V petek bo imel posebno predavanje Matjaž Trontelj o zgodovini Tibeta in življenju dalajlame iz Dobrodelnega društva Tibet.

V soboto bodo skupaj z Ljobo Jenče združili izvedbo tibetanskih religioznih ter slovenskih religioznih in ljudskih pesmi, danes teden pa pripravljajo koncert tantričnega grlenega petja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.