Kot 5 zvezdic, a žepu prijazno: Najlepši poceni hoteli na svetu!

Foto: Booking.com
Foto: Booking.com
Razkošni butični hoteli, ki pa vas ne bodo udarili po žepu ...
Oglej si celoten članek

Bliža se poletje, počitnice in dopusti, zato je spletna stran cnraveller.com objavila listo poceni hotelov, ki se v ljubkosti, čistoči in prijaznosti z lahkoto kosajo s tistimi, ki se ponašajo s petimi zvezdicami. Večinoma gre za manjše, butične in družinsko vodene nastanitve. 

B&B Quartopiano, Modena, Italija

Kuharski mojster s tremi zvezdicami ima v mestu svoj B&B, čeprav B&B ni ravno beseda za podeželsko vilo, polno umetnin, z lastnim bazenom in teniškim igriščem. Cena za sobo na noč je od 114 evrov dalje. 

Foto: Booking.com Hotel

Albergo Il Monastero, Ischia, Italija

Ta hotel je z Ischio povezan z ozkim nasipom in gleda na preostali del otoka z gradu iz 16. stoletja. Spalnice – prej menihove celice – so precej preproste, vendar so hodniki obloženi z ročno poslikanimi modro-belimi ploščicami. Terasa na strehi ima pogled na Ischio, hotelski jedilnik pa je sestavljen iz sestavin organskega izvora. Cena na noč od 123 evrov dalje. 

Foto: Booking.com Hotel

Hotel Henriette, Pariz, Francija

Nizke zofe, razkošne tapete in medeninaste stenske svetilke v slogu art decoja. Spalnice se med seboj razlikujejo, ko je vreme dovolj toplo, pa lahko uživate pariški zajtrk na ljubkem ozelenelem dvorišču. Cena na noč od 100 evrov dalje.

Foto: Booking.com Hotel

Casa Bonay, Barcelona, Španija

Ta prijazni, skromni hotel se nahaja med živahnimi restavracijami in bari gurmanske soseske Dreta de l'Eixample. Sobe so večinoma skromne in preproste, a okrašene z dovršenimi mozaičnimi ploščicami. Bar Libertine v pritličju je vedno poln domačinov, ki si privoščijo tapase in srkajo sangrijo, zjutraj pa strežejo najboljše zajtrke v španskem slogu. Najljubši del: Mini knjigarna z rabljenimi knjigami in strešna terasa polna rastlin. Cena na noč od 155 evrov dalje. 

Foto: Booking.com Hotel

Riad Jardin Secret, Marakeš, Maroko

Hotel se nahaja okoli bujnega vrta bananovcev in čivkajočih ptic. Sobe pogosto za več mesecev najemajo potujoči umetniki, ki črpajo navdih iz kreativne notranjosti, ki sta jo oblikovala pariška lastnika Cyrielle Astaing in Julien Phomveh, ki sta 10 let delala v modni industriji, preden sta se preselila v Marakeš. Sobe so okrašene z lokalnimi obrtniškimi kosi posušene pampaške trave, pihanimi vazami, slamnatimi sončnimi klobuki, tradicionalnimi na statve tkanimi odejami in preprogami – vse je izbrano iz bližnjih tržnic. Zajtrka na rožnati strehi ne smete zamuditi. Cena na noč od 132 evrov dalje. 

Foto: riadjardinsecret.com/ Hotel

Freehand, New York, ZDA

Cenovno ugodnih hotelov v New Yorku praktično ni, zaradi česar je ta zaradi svojih izjemne lokacije, zadetek v polno. Živahna restavracija v prvem nadstropju je kraj za malico, strešni bar Broken Shaker, s pogledom na Chryslerjevo zgradbo, pa kraj za koktajle pred večerjo. Cena na noč od 145 evrov dalje. 

Foto: Booking.com Hotel

Maru Maru Hotel, Zanzibar, Tanzanija

Pri Slovencih pa je zadnja leta zelo priljubljen Zanzibar. Hotel Maru Maru je zmagovalna mešanica sanjskega pogleda na Indijski ocean iz velikega strešnega bara in bazena, preprostih postelj z baldahinom in svežo belo-turkizno notranjostjo. Idealno za raziskovanje starega, umetniškega dela prestolnice Zanzibarja. Cena na noč od 100 evrov dalje.

Foto: Booking.com Hotel

Omenjena spletna stran pa je zbrala še več butičnih, a cenovno ugodnih hotelov po vsem svetu, celoten seznam si lahko ogledate TUKAJ

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:26 29. April 2023.

    hodniki imajo ročno poslikavo,, boli me kurac če soba v kateri prespim je standardna...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.