Za kotlete s parmezanom in pečeno zelenjavo segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Zelenjavo narežemo na rezine. Zmešamo z oljčnim oljem, soljo in poprom ter položimo v pekač. Čim enakomerneje potresemo z mocarelo, rožmarinom in timijanom ter vse pokrijemo z alufolijo. Za približno 30 minut damo v pečico tako, da bo dovolj prostora še za kotlete.
V globokem krožniku zmešamo jajce z mlekom, solimo in popramo. Zmešamo grobe drobtine in parmezan ter jih pretresemo v globoki krožnik. V tretji krožnik damo moko.
Kotlete solimo, popramo, na tanko premažemo s pestom in pomokamo. Nato damo v zmes z jajcem in mlekom, pri tem pa pazimo, da kotlete pokrijemo z vseh strani. Nato jih damo v drobtine. Če se te kotletov ne primejo dovolj, jih nanje dodatno potresemo.
V globoki ponvi segrejemo toliko olja, da kotleti niso popolnoma prekriti. Na vsaki strani jih pečemo približno 7 minut. Položimo jih na papirnate brisače, da maščoba odteče, nato pa jih prestavimo v pekač in jih damo za 10 minut v pečico, da se skupaj s parmezanom in zelenjavo spečejo.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.