Koža, bogata s kolagenom, je odpornejša

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V času, ko je plastična kirurgija vse bolj razširjena, je na trgu tudi vse več alternativnih ponudb, kako do mlajšega videza.
Oglej si celoten članek

Za mlajši in lepši videz vam že dolgo ni več treba trpeti, saj obstaja vse več drugih možnosti. V enem izmed naših lepotnih centrov so pred kratkim denimo začeli s terapijami z igličnim dermarollerjem, ki lahko hitro in brez bolečin polepša vaš obraz, vrat in dekolte. "Patentiran Dermaroller s svojimi dvesto ultra tankimi iglicami deluje s površine v globino kože in intenzivno deluje na tvorbo kolagena in elastina, ki omogočata, da koža postane bolj mladostna, čvrsta, izravnana in napeta, mešički okoli oči pa izginejo," je razložila Milenca Omerzu, vodja kocepta Healthness centra za zdravo življenje, kjer že izvajajo terapije z omenjenim aparatom, ki ga lahko uporabljajo tudi za zdravljenje brazgotin, opeklin in aken ter tudi na tanki koži.

Primerljiv z estetskimi posegi

"Mikrokanali omogočajo, da se uporabo morebitnih serumov lahko aplicira globoko v plasti kože, in s tem še dodatno poskrbi za pomlajevalne učinke. S svojim delovanjem in končnim rezultatom se lahko primerja z estetskimi posegi, kot so dermoabrazija, IPL laserski in kemični piling, ki pa površino kože močno poškodujejo in zahtevajo dolgotrajno zdravljenje," je še dodala sogovornica. Za dolgotrajen učinek je potrebno narediti do pet obnovitvenih tretmajev, nato pa učinek, ob primernem življenjskem stilu (s primerno rekreacijo, prehrano ter uravnavanjem stresa) traja od tri do šest mesecev.

Tudi kot preventiva

Za tretma z igličnim dermarollerjem, katerega osnovni namen je tvorba kolagena, so primerne vse stranke, kjer so že opazni znaki upadanja kolagena v obliki puste in uvele kože ter gubic in mešičkov. Tretma se lahko uporablja tudi kot preventiva, torej ko na koži še ni sprememb.

Skrb za kožo je nujna

Sicer pa je potrebno vzporedno še vedno dobro skrbeti za kožo; zagotoviti ji moramo dovolj nesladkane tekočine, skrbeti za redne polnovredne obroke, polne naravnih vitaminov in mineralov, se ukvarjati z rekreacijo, omejiti vnos alkohola, rafiniranega sladkorja in rafiniranih jedilnih olj. Skrbeti moramo za nizek nivo stresa, ki je velik uničevalec antioksidantov. Njegovi učinki so hitro vidni na naši koži. Paziti treba tudi na zunanje dejavnike za poškodbe in spremembe na koži, kot sta cigaretni dim ter prekomerno izpostavljanje soncu, opozarja Omerzujeva in dodaja: "Bi pa poudarila, da linije na našem obrazu izražajo izkušnje, vsaka nosi svojo zgodbo, zato jih nosimo ponosno."

Pozimi pa je treba za kožo skrbeti še bolj - zaščititi jo moramo tako na površini kot v globljih plasteh. "Koža, bogata s kolagenom, je bolj odporna na temperaturne spremembe. Potrebno jo je tudi zaščititi s hranljivo in malce bolj mastno kremo, ki ne vsebuje umetnih kemikalij in ki ustreza našemu tipu kože." Sicer pa naj bodo kreme čim bolj naravne, brez kakršnihkoli umetnih dodatkov in imitacij naravnih snovi, ki motijo naše naravno ravnovesje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.