Koža potrebuje vlago

Foto: Žurnal24 Sestavine, ki kožo pomirjajo, so kamilica, ognjič, aloe vera, karitejevo maslo i
Koža po poletju potrebuje izdatno nego. Piling telesa pa je po dopustu na morju skoraj nujen.
Oglej si celoten članek

Sonce, sol, klor in veter so poletni dejavniki, ki puščajo škodljive posledice na naši koži: izsušenost, pojav gubic, pigmentna znamenja (sončne pege) in popokane žilice na obrazu. Da bi se koža hitreje obnovila in postala spet sijoča, so potrebni trije koraki.

1. Piling poživlja
Z luščenjem odmrlih celic s telesa bomo omogočili boljšo vpojnost krem in serumov za nego. "Ko je koža opečena, je treba počakati s pilingom, da se umiri. Priporočljive so pomirjevalne, vlažilne in neparfumirane kreme, denimo iz aloe vere," svetuje kozmetičarka Maja Tiran iz salona AlexHairBodyLine.

2. Maska nahrani
V lepotilnem salonu vam bodo po pilingu nanesli hranljivo in vlažilno masko, ki kožo nahrani globinsko. Enkrat na teden si jo lahko privoščite tudi sami doma.

3. Krema navlaži
Vsak večer redno uporabljajte vlažilno kremo za obraz, ki ustreza vašemu tipu kože. Seveda naj bo raje naravna.

Oljni piling in maska
Sol v kozmetiki kožo mehča, blaži kožna obolenja in zavira razvoj bakterij. Za pripravo oljnega pilinga dobro zmešajte dve žlici mandljevega olja ali olja grozdnih pečk z dvema žlicama morske soli in desetimi kapljicami eteričnega olja. Masko pa pripravite tako, da zmešate četrtino lončka morske soli, četrtino lončka gela aloe vere, po lonček sveže lubenice in kumare ter četrtino lončka zdrobljenih semen lubenice.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.