Kraja v imenu Roga?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Neznanci okradli galerijo in pustili listke s sporočilom.
Oglej si celoten članek

V torek zvečer je na razstavo Marije Mojce Pungerčar Socialdress – Moč ljudem, ki je bila do tedaj na ogled v Galeriji Alkatraz na Metelkovi, vdrla skupina od 10 do 15 zamaskiranih neznancev in ukradla skoraj vsa umetniška dela z izvezenimi gesli z vseslovenskih vstaj. S sabo so poleg umetnin odnesli del gospodinjske opreme, ki je služila za demonstracijo artefaktov, za seboj pa pustili listke s sporočilom "Ne bomo bager, ki ruši Rog!".

Avtorica projekta je "zgrožena in prizadeta zaradi zahrbtnega napada na umetniški projekt in uničenja razstave", obenem pa storilce poziva, naj snamejo maske in svoja stališča odkrito povejo, ukradena dela in opremo pa vrnejo. Njenemu pozivu se je pridružila tudi Galerija Alkatraz, ki vandalom sporoča še, naj, če je to akcija, naperjena proti prenovi nekdanje tovarne Rog, svoja stališča naslovijo na mestne odločevalce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.