Kralj globoko ganil goste

Foto: EPA Friso slovesnost Foto: EPA Friso slovesnost Foto: EPA Friso slovesnost Foto: EPA Friso slovesnost Foto: EPA Friso slovesnost Foto: EPA Friso slovesnost
Bolečina, ki jo je nizozemski kraljevi družini zadala smrt princa Frisa, je še vedno zelo velika.
Oglej si celoten članek

Spominske slovesnosti ob smrti nizozemskega princa Frisa, ki je umrl avgusta letos, se je udeležilo 800 gostov. Vse prisotne, med katerimi je bil tudi pevec Bono in norveški prestolonaslednik Haakon s sestro, je najbolj ganil govor Frisovega brata, kralja Willema-Alexandra. "Za nami je prva jesenska nevihta in gozdovi v vasi Lage Vuursche, kjer smo pokopali Frisa, so se spet umirili. Tudi nevihta, ki zaradi jeze in nemoči divja v meni, se počasi pomirja. Ostri robovi žalosti postajajo mehkejši. Rane se začenjajo celiti, ne vem pa, kakšna bo brazgotina," je povedal kralj in s temi besedami opisal, kako globoka je še vedno bolečina ob izgubi brata, ki je po nesreči med smučanjem eno leto ležal v komi. Kljub temu pa Willem-Alexander ni izgubil optimizma. "Mir po nevihti, čas, posvečen mislim na Frisa in tudi praznovanju Frisa," je govor nadaljeval kralj in poudaril, da nikakor ne smejo pozabiti na čas, ki so ga preživeli skupaj in ki jih je za vse časa združil.

Goste je nagovorila tudi Frisova vdova Mabel, a njenih besed niso predvajali javnosti. Friso je za sabo pustil še dve hčerki, 8-letno Luano in 7-letno Zario.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.