Kraljeva sedemmilijonska podkupnina

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nezvesti španski kralj Juan Carlos bo svoji ženi podaril nakit v vrednosti sedem milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Ena najbolj perečih tematik v Španiji ta hip je nezvestoba 74-letnega kralja Juana Carlosa. Kot ves svet poroča, naj bi se modrokrvnež zapletel s 47-letno nemško princeso Corrino zu Sayn-Wittgenstein.

Afera je na dan prišla tri tedne pred kraljevo zlato poroko. Kralj si je moral za to priložnost, in da bi se svoji ženi odkupil, omisliti prav posebno darilo. Po poročanju španskih medijev bo tako kraljici Sofiji 14. maja podaril nakit v vrednosti sedem milijonov evrov. Med drugim bo dobila broško iz stokaratnega zlata. Ta nakit je Juanov dedek Alfonso nekoč podaril svoji ženi Eni von Battenberg. Tako kot njegovega vnuka je tudi njega takrat iz istega razloga pekla vest.

Poznavalci pa dvomijo, da bodo dragulji kraljico omehčali. Pisateljica Pilar Eyre, ki je napisala Sofijino biografijo, pravi, da kraljica ne prenese ritolizništva. Poleg tega prisega na cenejši, bolj mladosten nakit.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:18 1. Maj 2012.

    Dokler ne pride do problemov,je vsaj očem skrita kurbarija..<br />nekaj podobnega se je zgodil z Ajačotom.<br />sami direktorji na poslovni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.