Kraljica Elizabeta prvič objavila na Instagramu

Foto: Profimedia
Kaj jo je tako navdušilo?
Oglej si celoten članek

Kraljica je na Instagramu britanske kraljeve družine prvič delila objavo, in sicer fotografijo pisma iz 19. stoletja, ki ga je izumitelj in matematik Charles Babbage napisal princu Albertu, njenemu pra pra dedku. Kraljica je fotografijo objavila z iPada, med ogledom poletne razstave Muzeja znanosti v Londonu. 

Magazin Zato kraljica Elizabeta banano je z vilicami

Ob fotografiji pisma iz leta 1843 je med drugim zapisala: "V pismu je Babbage kraljici Victorii in princu Albertu povedal o svojemu izumu, analitičnemu motorju, po katerem je Ada Lovelace, hči lorda Byrona, ustvarila prvi računalniški program. Danes pa sem se z veseljem poučila o otroški pobudi za računalniško kodiranje, kar me je spodbudilo, da iz Muzeja znanosti objavim ta Instagram post, ki že dolgo podpira tehnologijo in inovacije ter je navdih za naslednjo generacijo izumiteljev."

Slovenija Včeraj tekal pod njenim oknom, danes ga je sprejela kraljica

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.