Kratko in sladko po AGRFT-jevsko

Foto: Žurnal24 Klinci. (Foto: Kinodvor)
Še danes si lahko ob 17. uri v Kinodvoru ogledate kratke igrane in dokumentarne filme študentov filmske in televizijske režije na AGRFT.
Oglej si celoten članek

Na velikem platnu si boste lahko ogledali naslednje dokumentarne in igrane filme:

Klemen Klemen, Tosja Flaker Berce (dokumentarni film, 12'30'')
Film je vpogled v življenje kultnega slovenskega reperja Klemna Klemna. Govori o njegovih začetkih, ustvarjanju, uspehu, trenutnem stanju in načrtih za prihodnost. Odgovarja nam na vprašanja, ki smo si jih vedno zastavljali: "Zakaj ime Klemen Klemen?"

Generacija Južne Afrike, Maja Prelog (dokumentarni film, 11'53'')
Dokumentarni film prikazuje življenjsko okolje mladih bratov dvojčkov Amirja in Edina. Čeprav od rojstva živita v Sloveniji, čutita pripadnost domovini, Bosni in Hercegovini, od koder prihajajo njuni starši. Najraje igrata nogomet na bližnjem šolskem igrišču – v tem pogledu se ne razlikujeta od povprečnega slovenskega najstnika. Vendar ju družba nezavedno (in včasih zavestno) stigmatizira ter potiska na rob. Nikoli se čutita popolnoma sprejeta, kar se odraža v njunem govoru, v njunih kretnjah.

Za zaprtimi očmi, Milan Urbajs (igrani film, 20'10'')
Marko je padel z drevesa. V nezavesti leži v bolnici, ujet v svoj notranji svet, ki ga oblikujejo osebni strahovi in čustveni odnosi med ljudmi, ki ga obdajajo. Ujet v svojih spominih skuša razvozlati dogodke zadnjih dni. Temna odisejada skozi njegovo notranjost ga pripelje do razodetja.

Klinci, Jaka Šuligoj (igrani film, 14'34'')
V majhno trgovino na ploščadi med bloki pride nova seksi trgovka. Druščino "klincev", starih okrog 13 let, ki večino dneva prebijejo med igranjem nogometa na ploščadi pred trgovino, prihod privlačne trgovke povsem obnori. Pričnejo sanjariti o njej, se med seboj zafrkavajo, sklepajo opolzke stave, poskušajo pritegniti njeno pozornost in kujejo različne načrte, kako bi jim lahko doseči "tisto" …

Veter v meni, Boris Bezić (igrani film, 15'29'').
Mlad fant se po dolgem popotovanju sredi noči vrača domov. Vrača se v domačo hišo, k svojim staršem. In k svoji dolgoletni punci, ki je med njegovim potovanjem rodila hčerko. Peter je odločen, da je potovanja konec, da se bo umiril in ostal doma. A kmalu ugotovi, da je odločitev lažje sprejeti, kot uresničiti.

Obisk, Alma Lapajne (igrani film, 26'05'')
Leon in Ana sta moški in ženska srednjih let, oba nevrotika: on je alkoholik, ona z razumom ubija lastna čustva. Leon se v bolnišnici zdravi zaradi odvisnosti in Ana ga obiskuje – to so zunanje okoliščine, v katerih se znajdeta lika, ki skušata najti drug drugega. Skozi film pa se odstirajo zanikane psihične bolečine. Gre za zgodbo o našem času. V tem svetu pa hočeta moški in ženska živeti življenje, ki ni laž.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.