Krvavitve iz nosu

Foto: Žurnal24
Kako ustaviti krvavitev iz nosu, ko ta postane neprijetna?
Oglej si celoten članek

Do krvavitev iz nosu prihaja pogosteje v zimskem času. Krvavitev povzroči počena žilica v nosni sluznici. S primerno oskrbo jo lahko pozdravimo kar doma. Večina krvavitev preneha po približno desetih minutah. Pri ljudeh, ki so bolj občutljivi, se lahko pojavi že zaradi pihanja iz nosu, lahko pa do krvavitev pride tudi zaradi prehlada, izsušenosti ali poškodbe v nosni votlini.

Kako pomagamo?
Pri krvavitvi se uležite in nagnite glavo rahlo nazaj (pri otrocih ne nagibamo glave nazaj, saj se lahko zadušijo s svojo krvjo). Z robčkom pokrijte nosnici, s palcem in kazalcem pa stisnite spodnji mehkejši del nosu. Stisk naj traja približno deset minut. Ta čas dihajte skozi usta. Na zatilje lahko položite tudi hladne obkladke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.