Kuhinjski triki, ki jih morate poznati

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kako enostavno odstraniti jajčno lupinico, kaj narediti s prezrelim sadjem in kako omehčati sladkor, ki se je sprejel v kepe? Če takšnih sicer enostavnih trikov še ne poznate, ste kliknili prav.
Oglej si celoten članek

Kako odstraniti jajčno lupinico?

Gotovo veste, kako težko je odstraniti jajčno lupinico, ki po nesreči pade med ubita jajca. Odstranjevanje s priborom ali rokami je zamudno, saj se lupinica pogosto večkrat izmuzne, uspelo pa vam bo s preprostim trikom. Ko vam košček lupinice pade v jajca, zmočite prste in poskusite.

Kako omehčati rjavi sladkor, ki se je sprejel v trde kepe?

Rjavi sladkor lahko hitro izgublja vlago, zato se pogosto sprime v trde kepice ali kepe. Enostavneje jih boste razdrobili, če boste sladkorju zopet dodali vlago. Sladkor stresite v posodo in jo pokrijte z vlažno kuhinjsko krpo, vse skupaj pa pokrijte še s folijo in pustite stati preko noči.

Kako kristaliziran med zopet spraviti v tekoče stanje?

Če želite med zopet spremeniti v tekoče stanje, ga okoli 15 minut počasi segrevajte v vodni kopeli. Pazite, da ta ne preseže 40 stopinj Celzija - previsoka temperatura lahko uniči zdravilne lastnosti medu.

Kaj narediti s prezrelim sadjem?

Prezrelo sadje ali takšno, ki že začenja gniti, ni treba zavreči. Če ga ne boste pojedli še isti dan, ga olupite, narežite na koščke, spravite v vrečke in shranite v zamrzovalnik. Tako boste imeli vsak hip pri roki sestavine za okusen smuti, frape ali pecivo.

Kako začimbe ostanejo sveže?

Če prisegate na sveže začimbe in če jih nimate v lončku, z rezanimi svežimi začimbami ravnajte podobno kot z rezanim cvetjem. Vsake toliko časa jim prirežite stebla, imejte jih v kozarčku z vodo, jih "oblecite" še s plastično vrečko in hranite v hladilniku. Izjema je bazilika, ki jo marate hraniti na sobni temperaturi, a ne blizu toplotnih virov. Začimbam vodo menjajte vsak drugi dan.

Kako vedeti, ali so jajca sveža?

Sveže jajce potoni na dno posode z vodo in se na dnu postavi na bočno stran. Manj sveže jajce v vodi potoni tako, da se z vrhom dotika dna, pokvarjeno jajce pa v vodi plava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.