Lady Gaga med najvplivnejšimi

Foto: Žurnal24 Lady Gaga je letos zavzela izvrstno sedmo mesto. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Michelle Obama Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Oprah Winfrey Foto: Reuters (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Hillary Clinton Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Lady GaGa Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 beyonce_0904_fly Foto: Žurnal24
Najvplivnejša ženska po Forbesu je prva dama ZDA Michelle Obama. Med prvo deseterico se je znašla tudi kontroverzna Lady Gaga, ki je prehitela ameriške političarke.
Oglej si celoten članek

Revija Forbes je tudi letos razglasila najvplivnejše ženske na svetu in letos je laskavi naslov pripadel prvi dami ZDA Michelle Obama. Včeraj v New Yorku objavljena lestvica razkriva, da se je na drugem mestu znašla Irene Rosenfeld, vodilna ženska prehrambenega giganta Kraft, tretja pa je voditeljica Oprah Winfrey. Merklova, ki je bila lani na prvem mestu, se je morala zadovoljiti zgolj s četrtim mestom.

Michelle Obama si je prvo mesto zaslužila kot modna ikona in mati dveh otrok, ki spominja na legendarno Jackie Kennedy, le da se lahko prva dama pohvali še z diplomo iz prava na Harvardu. Prva dama ZDA je bila lani na lestvici še novinka in je pristala na 40. mestu. Zanimivo je tudi, da kar polovica žensk z lestvice sto najvplivnejših prihaja iz ZDA. V prvi deseterici se je namreč poleg Merklove znašla še ena Neameričanka, in sicer je osmo mesto pripadlo predsednici uprave avstralske banke Westpac-Bank Gail Kelly.

Lady Gaga prehitela ameriške političarke

Michelle Obama in Oprah, ki jo že vrsto let uvrščajo na seznam najvplivnejših, se je pridružila tudi kontroverzna pevka Lady Gaga, ki je prehitela celo pevko Beyoncé (9. mesto) in se znašla na osupljivem sedmem mestu. Pri svojih 24 letih je Lady Gaga tako postala najmlajša ženska na Forbesovi lestvici stotih najvplivnejših žensk. Revija Forbes je še objavila, da je pevka lani zaslužila 62 milijonov ameriških dolarjev (44 milijonov evrov), kar pa očitno ni merilo za višjo uvrstitev na lestvici, saj je Beyoncé zaslužila več, in sicer 87 milijonov dolarjev (62 milijonov evrov). Ameriške medije so preplavili naslovi, da je Lady Gaga prehitela političarko Nancy Pelosi, ki je letos zavzela 11. mesto, pet mest nižje pa se je uvrstila Sarah Palin.

Hollywoodske zvezdnice so tudi letos zavzele nekoliko nižja mesta, in sicer se je Angelina Jolie uvrstila na 21. mesto, Madonni je pripadlo 29. mesto, Sarah Jessica Parker pa se je morala zadovoljiti s 45. mestom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.