Lahko bi bilo huje kot v Grčiji

Foto: Žurnal24 novković goran boÅ¡tjan tacol
"To je bil pogreb študentske organizacije v samorežiji. Stal je 50 tisoč evrov."
Oglej si celoten članek

Študentski in dijaški funkcionarji so imeli včeraj veliko sreče. Če bi bil predsednik državnega zbora Pavel Gantar na svojem delovnem mestu v trenutku, ko so štiri granitne kocke razbile šipe na oknih njegove pisarne v prvem nadstropju, bi se lahko protesti končali tragično. Te štiri kocke so namreč padle le kakega pol metra od stola za njegovo delovno mizo.

Avtogol. Organizatorji protesta se očitno tega še vedno ne zavedajo. Kot se ne zavedajo tega, da odgovoren organizator ne kliče najprej protestnikov pred parlament, potem ko granitne kocke v rokah nasilnežev postanejo granatne, pa objavi konec demonstracij, čeprav granatne kocke še vedno razbijajo poslopje državnega zbora. Ali drugače: ne zavedajo se, da je devet policistov, ki so jim morali pomagati zdravniki, 29 pridržanih izgrednikov in razbito pročelje parlamenta srečen epilog. Lahko bi bil veliko hujši.

Ne zavedajo se niti tega, da so si zabili avtogol. “To je bil pogreb študentske organizacije v samorežiji, ki je stal 50 tisoč evrov,” mi je dejala kolegica Maja Kalan, ki je včerajšnjo kanonado spremljala s študentske strani ulice.

V parlamentu za organizatorje protesta zgleda še huje. Poslanci so enotnejši. Študentski in dijaški funkcionarji jih bodo zelo težko še kdaj prepričali, naj jim prisluhnejo. Privilegiji študentskih funkcionarjev, študentskih servisov in študentskih organizacij se zdaj morajo posloviti. Zato sta včeraj zmagala zakon o malem delu in minister Ivan Svetlik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.