Laibach prihajajo v miru

Foto: Arhiv Kina Šiška
Foto: Arhiv Kina Šiška
V Kinu Šiška bodo nocoj ob slovenski premieri filma Jekleno nebo (Iron Sky) nastopili Laibach, ki na oder prihajajo v okviru evropske turneje We Come in Peace.
Oglej si celoten članek

Laibach bodo v Šiški nastopili v sklopu posebne evropske turneje We Come in Peace, ki poteka od konca marca do konca aprila, med drugim pa so 14. aprila nastopili v prestižni Turbinski dvorani galerije Tate Modern v Lonodnu.

Še pred koncertom pa si boste lahko ogledali film Jekleno nebo, enega težko pričakovanih filmskih novosti v tem letu. Tako boste lahko nocoj slišali tudi glasbo, ki so jo Laibach napisali za omenjeni film, znanstvenofantastično črno komedijo o nacistih, ki leta 1945 pobegnejo na Temno stran Lune, potem pa leta 2018 napadejo Zemljo.

Med drugim bo zasedba postregla tudi z glasbo s prihajajočih albumov Laibach Revisited  in Reproduction Prohibited / An Introduction To… Laibach, ki spomladi 2012 izide pri založbi Mute. Album je zbirka najbolj znanih priredb, ki jih izvaja zasedba Laibach, poleg tega pa trije redki posnetki: Bruderschaft, kraftwerovska priredba njihove lastne pesmi Brat moj, Warme Lederhaut, posnetka Warm Leatherette v okviru projekta The Normal, ki je bil prvič izveden maja 2011 na zdaj že legendarnem festivalu Short Circuit presents Mute, in Ballad Of A Thin Man, ki jo je izvirno posnel Bob Dylan.

Ogled filma in koncerta vas bo stal 30 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.