Laibachi vstopajo v svet filma

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Laibach bodo v ponedeljek izdali filmsko glasbo za film Jekleno nebo.
Oglej si celoten članek

Laibach bodo v ponedeljek izdali filmsko glasbo za film Jekleno nebo režiserja Tima Vuorensole. Gre za znanstvenofantastično črno komedijo o nacistih, ki leta 1945 pobegnejo na temno stran Lune, potem pa leta 2018 napadejo Zemljo. Film je požel velik interes na letošnjem Berlinalu, premierno v Sloveniji pa bo predvajan v Kinu Šiška, kjer bodo Laibach tudi nastopili, in sicer v sklopu posebne evropske turneje We Come in Peace. Ta bo potekala od konca marca do konca aprila; med drugim bodo prihodnjo soboto nastopili v prestižni Turbinski dvorani galerije Tate Modern.

Omenjeni film je delno navdihnila tudi skupina Laibach, sicer najuspešnejši slovenski glasbeni izvozni artikel, posebno njihov album Volk iz leta 2006, ki je zbirka interpretacij državnih himen. Med temi je tudi America, ki se pojavi na prihajajoči zgoščenki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.