Lakovičeve oboževalke je ne skrbijo

Foto: mediaspeed Helena Boada in Jaka Lakovič Foto: Osebni arhiv Helena Boada in Jaka Lakovič Foto: Žurnal24 Helena Boada in Jaka Lakovič Foto: Žurnal24 Helena Boada in Jaka Lakovič
Helena Boada Xairó, uspešna španska košarkarica, slovenska reprezentantka in dekle kapetana naše izbrane vrste, nam je zaupala, zakaj sta z Jako Lakovičem tako zaljubljena, kot sta.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji ste že nekaj časa, k nam pa vas ni pripeljala le ljubezen, temveč tudi študij in košarka. Kako vam je všeč pri nas?
Vse moje življenje je zdaj v Sloveniji, zato se počutim kot doma. Tu se počutim zelo dobro in ljubljeno, predvsem zaradi Jake, s katerim imava res zelo lepo razmerje, imam pa tudi veliko prijateljev.

V čem je največja razlika med Slovenijo in vašo rodno Katalonijo?
Prva velika razlika je vreme in posledično razlike naših osebnosti. Tukaj so zime zelo dolge, zato niste vajeni toliko časa preživeti zunaj. V Kataloniji se veliko več družimo, predvsem zunaj, na ulicah, pozneje večerjamo in hodimo spat. Med seboj več komuniciramo. Je pa res, da v Sloveniji dobiš prijatelje za vse življenje, tega v Španiji ni. Tam z lahkoto spoznaš prijatelje, a ni nujno, da bodo s teboj za vedno.

Najpomembnejša je košarka


Oba z Jako sta košarkarja. Kako pomembno je to za vajino zvezo?

Košarka je ena od najpomembnejših stvari v najinem življenju, še posebno za Jako. Sama zelo dobro razumem, s čim se spopada, kako težko je biti profesionalni športnik, imeti treninge dvakrat na dan in vzdrževati dobro psiho-fizično pripravljenost, predvsem pred tekmami. Zato ker drug drugega razumeva, se z lahkoto sporazumeva tudi brez besed. Brez tega najina zveza verjetno ne bi bila tako trdna.

Spoznala sta se v Španiji, je tako?
Res je, v ekipi sem imela prijateljico iz Srbije, ki naju je spoznala. To je bilo pred šestimi leti.

Kako se vajino življenje spremeni pred tako pomembnimi tekmami, kot je evropsko prvenstvo?
Nič drugače ni, le veliko bolj sva zaposlena, saj ima Jaka veliko obveznosti, povezanih s prvenstvom. Ker sem njegovo dekle, sem pač malo bolj vpletena v to. Veliko se srečujemo tudi s  tujimi igralci in njihovimi ženami, ki so že prispeli v Slovenijo.

Se dobro razumete z ženami oziroma dekleti drugih košarkarjev?
Tiste, ki sem jih spoznala do zdaj, so zelo prijetne, prav tako igralci in drugi člani družine.

Kaj pa dekleta, ki prežijo na vrhunske športnike, ste imeli kdaj tako izkušnjo? Morda tudi z oboževalci, glede na to, da ste tudi vi znan športni obraz?
Tega ne moreš primerjati (smeh). Glede oboževalk pa se ne obremenjujem, saj Jaki popolnoma zaupam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.