"Last minute" ponudb kmalu ne bo več

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemška turistična industrija napoveduje konec klasičnih ponudb za potovanja v zadnjem hipu.
Oglej si celoten članek

"Ponudb za potovanja v zadnjem hipu, ki si jih lahko rezerviral od tri do štiri tedne pred odhodom, kmalu ne bo več,“ je dejal Michael Frenzel, predsednik nemške turistične zveze in direktor turistične agencije TUI. Cene potovanj in počitnic se namreč že zdaj določajo dnevno. "Ni več natančno določenega trenutka, ko so rezervacije najugodnejše,“ je še izjavil Frenzel in dodal, da mišljenje "pozneje ko bom rezerviral, več bom privarčeval" kmalu ne bo več aktualno.

Frenzel pa očitno napoveduje tudi konec klasičnim turističnim agencijam, saj so se v zadnjem času močno povečale rezervacije prek spleta. "Okoli 20 odstotkov nemških strank svoje počitnice rezervira prek spleta. V naslednjih petih letih želimo ta odstotek povečati na 40.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.