"Lažje mi je delati in biti tiho"

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
V šovu Gostilna išče šefa so ostali brez tekmovalke Nataše, ki je kuhalnico sama postavila v kot. "Enostavno sem videla, da ne delam več s srcem," je pojasnila.
Oglej si celoten članek

Kaj vas je potisnilo čez rob, v odločitev, da zapustite šov? 
V meni se je to že nekaj časa nabiralo, kar se je verjetno tudi videlo. Začneš pogrešati svobodo, domače in vse se nabere. Glede na to, da sem se prostovoljno odločila, da grem v šov, sem se tudi prostovoljno odločila, da grem iz šova. 

Kaj je bil glavni razlog za padec motivacije?
Enostavno sem videla, da ne delam več s srcem. Bil je kup dejavnikov. Videla sem, da nisem več pri stvari, zato je bilo bolje, da sem se umaknila. 

Kako bi opisali vzdušje v kuhinji v zadnjem tednu?
Zagotovo je bila prisotna živčnost, saj si v kuhinji pod določenim pritiskom. Jaz se nisem dobro znašla v vlogi vodje. Lažje mi je delati, biti tiho in narediti svojo nalogo, kot pa dajati neke direktive in ukaze. Do sedaj nisem bila vajena, da imaš pod seboj toliko ljudi.

Kako bi opisali vaš odnos z Almirjem? 
V bistvu sem računala na Almirja, saj ima več izkušenj kot jaz. Notri se stvari čisto drugače obračajo, kot pa dejansko pričakuješ. Obrnilo se je, kot se je.

Almir je rekel, da sta morala v črni skupini z Edijem vse organizirati. Dodal je, da ni vedel, ali je razlog za to neznanje ali to, da nočete dajati navodil. Kaj je bil razlog za pomanjkanje navodil?
Verjetno sem se jaz res bolj umaknila vase, da nisem dajala konkretnih navodil. Zdelo se mi je, da dejansko vsak ve, kako mora organizirati svojo postajo. To je bila moja napaka, da nisem vsakemu posebej dajala jasnih navodil, kaj mora narediti.

Kakšen je bil občutek, ko ste se šli predstaviti gostom iz Prekmurja?
Zelo zanimiv, kot pri vsakem nastopu je bila prisotna trema. Vendar pa sem bila prepričana vase, da bom jed, ki smo jo delali že drugi dan, znala predstaviti, da ne bo večjih napak oziroma da ne bom pozabila, kaj povedati.

Kako presenečeni ste bili nad šefovo odločitvijo, da je rdeča skupina varna?
Že prej sem povedala, da če se bo šef odločil večinoma na podlagi celega tedna in tega kakšne vodje smo bili, da imajo rdeči vse možnosti za zmago. Tudi na sam dan je bilo dogajanje precej hektično. Šef se je odločil, kot se je. Za nazaj popravljati se ne da. 

Almir je v kuhinji na dan izziva priskočil na pomoč rdečim. Kako bi komentirali Almirjev "prestop“ v rdečo skupino? 
Meni se to ne zdi nič spornega. Pomembno mi je bilo, da gre vsa hrana ven in da so gostje zadovoljni. Tako kot so rdeči vsi prišli k nam pomagati, bi mi črni šli njim pomagati. Mogoče je imel v tistem trenutku Almir malo več časa, ostali pa smo bili z drugimi stvarmi zaposleni. Meni se to ne zdi noben problem.

Koliko časa ste sprejemali odločitev o izstopu? 
Že prej sem razmišljala o tem, a sem vedno nekako našla voljo, da bom vzdržala, poskusila še malo. Po tem tednu, ko sem bila vodja, pa sem videla, da to enostavno ni zame in da je mogoče bolje, da dam prostor, komu drugemu, ki si to mogoče želi malo bolj kot jaz.

Od kje ideja, da odstopite svojo mesto Špeli?
V bistvu ni bila to čisto moja zamisel. Več pa ne bi o tem. (Za pojasnilo smo se obrnili na Pop TV, kjer so nam povedali naslednje: "Tekmovalec ni del produkcijske ekipe in ne odloča o poteku šova. Ko se zgodi večja težava ali stiska tekmovalca, kot v primeru Nataše, se producenti s tekmovalcem usedejo in skupaj poiščejo rešitev. Nataši je bila ponujena možnost odhoda in izbira nadomestnega kandidata, pri čemer je med ženskimi kandidati izbrala Špelo. Gostilna  je na sporedu že več kot mesec dni, zato izbira novega kandidata, ki ni seznanjen z vsemi jedmi, kreacijami in načinom dela,  ni bila ena izmed možnosti. Prav tako pa je tudi sam šef Bine povedal, da je potrebno dati priložnost nekomu, ki je temu cilju predan in ki bo v ekipi pripomogel k temu, da bo Gostilna še naprej uspešno zadovoljila številne goste, ki gostilno vsakodnevno obiščejo.")

Nekateri tekmovalci so bili mnenja, da bi morali počakati do sobote zvečer in nato zaključiti z delom ter oditi. Kako bi komentirali njihove besede?
To je bila taka odločitev, jaz stojim za njo. Tako je.  

Koga vidite kot zmagovalca in komu bi privoščili zmago?
Na podlagi tega, kar je bilo videti, se mi zdi, da je Valerio še najboljši. Fant je umirjen, zna delati, ni neke podlosti v njem. On je moj absolutni favorit.

Kako gledate na to izkušnjo? Kaj ste od šova odnesli?
Bila je zelo zanimiva izkušnja. Spoznaš samega sebe, spoznaš, kako se začnejo ljudje obnašati pod določenimi pogoji. Spoznala sem neke nove tehnike, ki jih prej nisem poznala, kar je bil tudi moj namen. Stvari pa so se obrnile tako, kot so se. Ugotovila sem, da pod temi pogoji ne morem funkcionirati normalno, zato sem se odločila, da grem. 

Kakšni so vaši cilji za naprej?
Najprej si moram službo najti, nato pa gremo naprej korak za korakom. Ciljev za naprej si ne bom delala, saj če preveč načrtuješ, se kaj hitro lahko stvari podrejo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.