Le tako boste z zelenim čajem shujšali

Foto: Profimedia
Pomembno je, kako ga pripravite.
Oglej si celoten članek

Zeleni čaj je zdrav, saj naj bi zmanjšal možnost za nastanek raka. Zaradi kombinacije kofeina in polifenola katehina v tej vrsti čaja telo ne kopiči maščob, zato ga je priporočljivo piti tudi med hujšanje. Poleg tega ta čaj pospešuje presnovo.

To ni nič novega. Česar mnogi ne vedo, pa je to, da je zelo pomembno, kako čaj pripravimo. Če je voda prevroča, bomo pozitivne učinke zelenega čaja izničili. Temperatura vode naj bo med 70 in 80 stopinjami, pri nekaterih vrstah japonskega zelenega čaja pa med 55 in 60. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.