"Legalizirali" gejevske poroke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med vrste stanov dodali tudi istospolne zakone. Aktivistka: Čas je, da se virtualno preslika v resnično.
Oglej si celoten članek

Družabno omrežje

Ko gre za spolno usmerjenost, tudi družabna omrežja postajajo vse enakopravnejša. Po Applu, ki je v svoj operacijski sistem iOS 6 nedavno dodal istospolne emotikone, je zdaj Facebook (FB) možnost stanu poročen razširil na istospolno poročen in dodal primerno grafično ikono. To pa je med prvimi uporabil kar soustanovitelj FB Chris Hughes, ki je outirani gej; poročil se je s partnerjem Seanom Eldridgeem in to tudi označil na družabnem omrežju. Med več kot tri tisoč všečki pod njegovim statusom mu je podporo izkazal tudi prvi mož FB Mark Zuckerberg.

LGBT-skupnost FB nagradila

Facebook sicer velja za gejem in lezbijkam zelo prijazno podjetje. Ta korak je le pika na i številnim akcijam, ki jih je FB izvedel v podporo LGBT-skupnosti (lezbijkam, gejem, biseksualcem in transseksualcem) ter si tako kot prvo družabno omrežje prislužil nagrado glaad.
"Kot kaže, bodo družabna omrežja prva 'država', z že skoraj milijardo prebivalcev vsega sveta, v kateri bo obstajala in se spoštovala možnost izbire. Države v fizičnem prostoru bi se lahko od tretje največje, sicer virtualne 'države' učile in doumele potrebo ljudi po enakopravnosti in spoštovanju različnosti ter končno uredile pravice vseh prebivalcev v svojih pravnih ureditvah. Te pravice so na koncu dneva tisto, kar ljudje zares potrebujejo, in čas je, da se ureditev virtualnega prostora čim prej preslika v fizičnega," je o FB-novosti povedala predsednica Društva Parada ponosa Nina Hudej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.